bureau

Ontwerpen is het vergelijken van appels en peren. Bruikbaarheid, kosten, schoonheid, milieu en andere onderwerpen moeten telkens in harmonie komen. STERNontwerp ontwerpt woningen en andere gebouwen, bruggen en een enkele keer ook landschappen. De meeste opdrachten zijn voor verbouwingen voor particulieren of ontwerp- & tekenwerk voor andere bureau’s. De laatste opdrachten zijn van bedrijven.

In de omgang met opdrachtgevers is het zaak om de opdrachtgever zoveel mogelijk te helpen, maar er als het nodig is ook op te wijzen dat ze niet voor niets een architect hebben ingeschakeld. Ook met andere collega’s zoals constructieadviseurs, aannemers, installatieadviseurs en anderen probeer ik ze zoveel mogelijk de vrijheid te laten om hun werk goed te doen, binnen bepaalde grenzen.

Ik heb een voorkeur voor ontwerpen waarin de binnenkant klopt met de buitenkant en het gewoon goed in elkaar zit. Hierbij moet het plaatje niet belangrijker worden dan de bruikbaarheid van het gebouw. Dat het niet in de weg hoeft te staan van mooie ontwerpen is hopelijk op de projectenpagina’s te zien.