2018 Taplokaal Gist

Taplokaal Gist is open!

Hieronder staat het commentaar op de ruimte en sfeer. Bijna allemaal positief.
(Facebook + Google, opmerkingen over eten, personeel en andere zaken waar ik geen invloed op heb gehad heb ik weggelaten (per 1 maart 2018))
Zelf ben ik zeer tevreden. Terwijl andere nieuwe zaken leeg, hard, ruw onafgewerkt & gehorig zijn, is het gelukt om hier een prettige intieme sfeer te maken. Dat was nog niet zo makkelijk, want de andere betrokkenen zijn zo gewend geraakt om zo abstract of strak te bouwen, dat ik goed moest opletten om het ontwerp te beschermen.

Fantastisch nieuw café in Utrecht. Zelfde gemoedelijke sfeer en verrassend bijzonder bier als in Café Derat, maar dan met veel meer ruimte. En de akoestiek is fijn (…)
Wat een heerlijke plek, luxe, sfeervol en toch flink groot (…). Deze nieuwe stek is zeer goed uit de verf gekomen. Ook prettig om te werken of vergaderen (…)
Wat en feest dat hoograven er weer een mooi nieuw café bij heeft. (…)
Mooie zaak, (…)
Fantastische plek, fijne sfeer, goede akoestiek, (…) Aanrader!!!!
(…) Super plek!
(…) Fijne plek! Aanwinst voor Utrecht.
(…) in rustige atmosfeer. Aanrader
Een aanwinst voor Utrecht!
Leuke sfeer voor de lunch (…)
Geweldig nieuw restaurant / bar, prachtige locatie, (…)
Interieur leek nauwelijks op een bier café en kan nog een verbetering gebruiken. Leek nu op een Ikea huisje met de spijlen van een kindertraphekje.
Waaaauuuuwwwwww. (…) Mooooi. Eindelijk iets nieuws.(…)
Prima plek (…)
(…) mooie plek die goed bereikbaar is. Top!
Ja! Een heus bierlokaal (…)
Gezellige plek waar je kan genieten (…)
Alles klopt! sfeer…bieren….locatie…..personeel….
(…)….akoestiek….het beste advies: ga het zelf ervaren
Leuke locatie, 30 taps met lekkers en een goede vibe! Een aanwinst voor Utrecht! Aanrader!
Gezellig, (…). Alles zit goed hier, vanaf dag één.
Utrecht is nu officieel af.
Topteam, toptent, topbier.
Mooie zaak, (…), op een topplek.
Uniek in Utrecht. Mooie locatie met goede sfeer(…).
lekker ruim en prachtige locatie.
Een aanwinst voor Utrecht!

 

De opdrachtgevers zorgen voor de financiering (o.a. geslaagde crowdfunding), de keuze van de aankleding, en de specifieke kennis over het runnen van een restaurant en cafe. Voor informatie door de opdrachtgevers zie: facebook.com/taplokaalgist.

Na het schetsontwerp, besprekingen met de opdrachtgever, het maken van een definitief ontwerp, indienen van de bouwaanvraag, bijeen zoeken van een geschikt team van adviseurs (constructieadviseur, installatieadviseur, geluidsadviseur), aannemer en leveranciers is na de zomer van 2017 begonnen met de bouw. Daarin heeft Ernst van der Vecht het projectmanagement gedaan.

In de lente van 2016 is begonnen aan het ontwerp voor een cafe & restaurant in een net opgeleverd appartementencomplex aan de rand van Utrecht Centrum. In het nieuwe gebouw met veel beton, staal en glas is een knusse plek bedacht met veel hout, een prettige plek om te zijn.

 

lokatie:
horeca-ruimte in gebouw “De kade”.
Helling 9
3523 CB Utrecht

opdrachtgevers:
Erik Lebbing
Jasper Borgdorff
Paul de Brabander

keuken
Manon de Graaf

architect:
STERNontwerp
Ernst van der Vecht
Vesuvius 47
3524 WT Utrecht

installatieadvies:
Adviesburo Tolsteeg B.V.
Hans Looman
Koperwiek 11
3481DJ Harmelen

constructieadvies:
Constructiebureau De Prouw
Egbert van Ede
Vossegatsedijk 2a
3981 HS Bunnik

aannemer
Berkhout BV
Sander Breur
Aaron Hurford
Weltevreden 26
3731 AL De Bilt